ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

                          ΛΑΡΙΣΑ   18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

 

            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ :  « Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση »

  Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Λάρισας της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών στα πλαίσια των κοινωνικών  εκδηλώσεων και εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων,  καλεί τα μέλη της να παρευρεθούν  στα γραφεία  στις  21 Δεκεμβρίου 2017 ,  ημέρα ΠΕΜΠΤΗ  και από  ώρα 19:00 – 21:30 επί της οδού  Ίωνος Δραγούμη 9 2ος όροφος, για ανταλλαγή ευχών.

    

                                                                                                                  ΤΟ Δ.Σ.

 

 

Ο Παπαλέξης στην ΕΕΤΕΜ

Ο Παπαλέξης στην ΕΕΤΕΜ

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. πραγματοποίησε σήμερα ο Υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Παπαλέξης Δημήτριος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημέρωσαν τον Κο Παπαλέξη για τα προβλήματα του κλάδου τους αλλά και για τις δράσεις που πραγματοποιούν. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης ΕΠ.ΑΝ.ΕΚΚΙΝΗΣΗ τόνισε το ρόλο του Επιμελητηρίου Λάρισας και την σημαντικότητα τις συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων προτείνοντας και την πραγματοποίηση  σεμιναρίων σε θέματα που αφορούν τα μέλη της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. και παράλληλες δράσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συνδυασμό του κου Παπαλέξη είναι υποψήφιοι και δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Βαρταλάς Παναγιώτης Αντιπρόεδρος Β” και Ζησάκης Ιωάννης μέλος

Στην σημερινή συνάντηση παρευρέθηκαν οι :

1.Γεώργιος Βαρταλάς Πρόεδρος ΝΤ Λάρισας,

2.Αθανάσιος Κωνσταντάκος Αντιπρόεδρος Α΄ ΝΤ Λάρισας ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ,

3.Βαρταλάς Παναγιώτης Αντιπρόεδρος Β” ΝΤ Λάρισας ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ,

4.Ζησάκης Ιωάννης μέλος ΝΤ Λάρισας Μηχανικός Δομικών Έργων ΤΕ,

5.Καραβιδές Γεώργιος μέλος ΝΤ Λάρισας Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕ,

6.Μίχος Τριαντάφυλλος μέλος ΝΤ Λάρισας μηχανικός Περιβάλλοντος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης ΤΕ

http://www.larissanet.gr/2017/12/08/o-papalexis-stin-eetem/

 

Μηχανικοί χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα 27 ολόκληρα χρόνια

Μια αδικία, που συνεχίζεται εδώ και 27 χρόνια, εμποδίζει χιλιάδες νέους στην επαγγελματική τους εξέλιξη και έχει «καταδικάσει» άλλους τόσους πριν, που ονειρεύτηκαν το μέλλον τους μέσα από εφόδια και γνώσεις σχολών μηχανικών των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας μας.

Ως επτασφράγιστο μυστικό παραμένει το γεγονός, ότι οι φοιτητές που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε πολλές σχολές μηχανικών των ΤΕΙ, δεν θα έχουν επαρκή επαγγελματικά δικαιώματα, με την απόκτηση του πτυχίου τους!

Συγκεκριμένα είκοσι οκτώ σχολές μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, με ειδικότητες όπως Μηχανικός Αυτοματισμού Τ.Ε., Μηχανικός Οχημάτων Τ.Ε., Μηχανικός Περιβάλλοντος Τ.Ε., Ενεργειακής Τεχνολογίας Τ.Ε., Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε., κ.α., προσφέρουν πτυχία χωρίς επαγγελματική κατοχύρωση.

Στο ερώτημα γιατί διατηρείται αυτή η αδικία, που υφίσταται μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων, οι οποίοι εισάγονται μέσω πανελληνίων εξετάσεων σε αυτές τις σχολές, απαντούν οι επαγγελματίες μηχανικοί και υποστηρίζουν «...κάποιους εξυπηρετεί».

Το θέμα αναδεικνύει το νομαρχιακό τμήμα Λάρισας, της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.) και ο πρόεδρός της κ. Γεώργιος Βαρταλάς, μιλώντας στη «Ε», αναφέρει συγκεκριμένα: «Κάθε καλόπιστος και ευυπόληπτος πολίτης της πατρίδας μας αισθανόμενος από τα φοιτητικά του ακόμη χρόνια την ανάγκη και την αγωνία της επαγγελματικής του αποκατάστασης αναρωτιέται πολύ εύλογα πόσος χρόνος απαιτείται ώστε η επίσημη Πολιτεία ν' αποφασίσει πώς, πότε και με ποια κριτήρια πρέπει να προσδιορίσει τα αυτονόητα για τους πτυχιούχους Μηχανικούς, οι οποίοι μετά την αποφοίτησή τους από αντίστοιχα τμήματα των Τ.Ε.Ι. υποβάλλονται σε έναν διαρκή αγώνα δρόμου μετ' εμποδίων αναζητώντας αυτό που οι αρμόδιοι φορείς και τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας δεν τους τα παρέχουν, δηλαδή την επαγγελματική τους κατοχύρωση, σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως Δημόσιοι Υπάλληλοι είτε ως υπάλληλοι ΝΑ, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ».

Η Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών διεκδικεί εδώ και χρόνια το αυτονόητο και σύμφωνα με τον κ. Βαρταλά, όχι μόνο δεν βρίσκει ανταπόκριση αλλά όπως δηλώνει «η πολιτεία τηρεί μια στάση ολιγωρίας, αδράνειας και ωχαδερφισμού.

Προτιμά τον δρόμο της καταδίκης μας, ερήμην, χωρίς καν ίχνος ευαισθησίας για διάλογο με τον φορέα εκπροσώπησης των χιλιάδων εγγεγραμμένων μελών της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.) αγνοώντας και αδιαφορώντας για το έργο που επιτελούν στην κοινωνία, για την τεχνογνωσία που προσφέρουν στην εξέλιξη της ζωής, για την προσφορά εργασίας και γνώσης στον δημοσιονομικό βίο της χώρας, μέσα από την όποια έως σήμερα μεροληπτική αξιολόγησή τους με βάση τα αναχρονιστικά κριτήρια έτσι όπως ισχύουν σε όλους τους εσωτερικούς κανονισμούς λειτουργίας της Ν.Α., τους Ο.Τ.Α. και τις εσωτερικές οδηγίες των ΔΕΚΟ στερώντας τους θέσεις στελεχών που τις δικαιούνται.

Και όλα αυτά κομμένα και ραμμένα με μια αντίληψη που μεροληπτεί υπέρ συγκεκριμένης ομοιεπαγγελματικής συντεχνίας που λειτουργεί και συμπεριφέρεται ως τροχοπέδη οπισθοδρόμησης για ό,τι αφορά τους πτυχιούχους Μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και την επαγγελματική τους δραστηριότητα και επιμένουν με υστερόβουλη σκέψη ή σκοπιμότητα, επειδή η επίσημη Πολιτεία τους προσφέρει απλόχερα αυτό το δικαίωμα ψηφίζοντας Π.Δ. και υπουργικές αποφάσεις που βλάπτουν τους Πτυχιούχους Μηχανικούς προς όφελός τους και ας μην το αξίζουν πάντα».

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

Ο κ. Βαρταλάς υποστηρίζει πως: «Δεδομένου ότι η νομοθεσία που ρυθμίζει τα τεχνικά επαγγέλματα στη χώρα μας θεσπίστηκε πολύ πριν την ίδρυση των ΤΕΙ και παραμένει σε ισχύ η Πολιτεία όφειλε και οφείλει έστω και τώρα που ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και των ραγδαίων εξελίξεων, να εφαρμόσει μια σειρά νόμων που η ίδια θέσπισε και να προχωρήσει στην έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, που θα προσδιορίζουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των ειδικοτήτων των τμημάτων κάθε Σχολής ΤΕΙ πριν την αποφοίτηση των νέων.

Γιατί έτσι γίνεται σε κάθε ευνοούμενη κοινωνία των ίσων ευκαιριών για όλους. Άξιον απορίας είναι πως εδώ και τρεις δεκαετίες όλες οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας αντί να λύσουν το απλό πρόβλημα, επιμένουν στην απαξίωσή του είτε από έλλειψη πολιτικής βούλησης είτε υποκύπτοντας σε συντεχνιακές πιέσεις αδιαφορώντας για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς, πληρώνοντας έτσι το μάρμαρο οι δεκάδες χιλιάδες πτυχιούχοι οι οποίοι ζώντας το όνειρο της μόρφωσης και του επαγγελματικού προσανατολισμού αγωνιούν:

Επειδή ως φοιτητές των ΤΕΙ για τέσσερα χρόνια αποκτούν εφόδια και μόρφωση από καθηγητές με υψηλά προσόντα (εφάμιλλα εκείνων των αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σε Δημόσια Ανώτατα Ιδρύματα αλλά σύμφωνα με την ισχύουσα αναχρονιστική νομοθεσία της περιόδου 1930-1980 δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα που σπούδασαν).

Γιατί το κράτος και οι Υπηρεσίες του αυθαιρετούν εφαρμόζοντας αναχρονιστική νομοθεσία και θέτουν έτσι περιορισμούς στην ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος των πτυχιούχων ΤΕΙ οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά μετ' εμποδίων χωρίς να μπορούν να ασκήσουν πλήρως τις δραστηριότητες που απορρέουν από την ειδικότητα δηλαδή (Μελέτη – Επίβλεψη – Κατασκευή).

Γιατί η μη έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων που επαγγέλλεται κάθε αρμόδιος Υπουργός, εδώ και τριάντα χρόνια εκμηδενίζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ΤΕΙ, τον εφαρμοσμένο χαρακτήρα σπουδών, την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα και αμεσότερη σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Τελικά η λύση του μακροχρόνιου προβλήματος για Επαγγελματική κατοχύρωση των Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕΙ αποτελεί μονόδρομο και μόνο με νομοθετική ρύθμιση της Πολιτείας επιλύεται».

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, πρόσφατα συγκροτήθηκαν ειδικές επιτροπές για να εξετάσουν το θέμα και συγκεκριμένα τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων Μηχανικών των ΤΕΙ.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός σχετικά με τη σύνθεσή τους: «Είναι ένα άτομο από τμήματα πολυτεχνικά, ένα άτομο από τμήματα μηχανικών των ΤΕΙ και τέσσερις πτυχιούχοι μηχανικοί ή διπλωματούχοι, δηλαδή δύο μηχανικοί με πτυχίο Πολυτεχνείου και δυο μηχανικοί απόφοιτοι των ΤΕΙ. Και είναι κατ' αρχήν σε τέσσερις τομείς. Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Μηχανικοί Πληροφορικής και Πολιτικοί Μηχανικοί».

Υποστήριξε ότι: «Έχουμε κάνει την πρώτη συνεδρίαση και την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται οι επόμενες συναντήσεις, ώστε να αρχίσει μια συστηματική συζήτηση για την επίλυση ενός εξαιρετικά σημαντικού, κοινωνικού, αλλά πιστεύουμε και επιστημονικού προβλήματος που είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα, κυρίως των αποφοίτων των ΤΕΙ».

Για τη δέσμευση του υπουργού ο κ. Βαρταλάς αναφέρει στην «Ε»: «Περιμένουμε να προχωρήσει στην έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων που θα αφορούν τα Επαγγελματικά Δικαιώματα του κλάδου των Πτυχιούχων Μηχανικών, αλλά δεν επαναπαυόμαστε.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ., ως Επιστημονικός και Επαγγελματικός φορέας εκπροσώπησης των Μηχανικών Τ.Ε.Ι. πτυχιούχων ΣΤΕΦ, θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία δράσης και αγώνα, προκειμένου να δικαιωθούν επαγγελματικά οι χιλιάδες Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τεχνολογικής Εκπαίδευσης».

Της Λένας Κισσάβου

http://www.eleftheria.gr/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/item/181683-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-27-%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 16 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε γεύμα συνεργασίας μεταξύ του προεδρείου  της ΝΔΕ και  δημοσιογράφων  των   ΜΜΕ Θεσσαλίας. Σε φιλικό κλίμα ανταλλάξαμε απόψεις και προβληματισμούς για θέματα που αφορούν τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε. που δραστηριοποιούνται  στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΠΠΑΙΚ) ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

                                                                         http://aspete.eap.gr/

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες στον κλάδο του λιανεμπορίου για την εγκατάσταση στις επιχειρήσεις τους τερματικών μηχανών ηλεκτρονικών πληρωμών, των γνωστών POS.

Στις 27 Ιουλίου λήγει η προθεσμία που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών σε 85 κλάδους επαγγελματιών, τα καταστήματα των οποίων θα πρέπει να εφοδιαστούν με τερματικά μηχανήματα, σύμφωνα με Τα Νέα.

Ανάμεσά τους μανάβικα, κρεοπωλεία, φούρνοι, κάβες, κινηματογράφοι, καντίνες και εστιατόρια, φαρμακεία, συνεργεία, κομμωτήρια και κουρεία, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, λογιστικά γραφεία, ιατρεία, δικηγορικά και αρχιτεκτονικά γραφεία, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και ψυκτικοί.

Οι κωδικοί ΚΑΔ ανά επαγγελματική δραστηριότητα οι οποίοι πρέπει να τοποθετήσουν τερματικά POS έως 27 Ιουλίου 2017 είναι οι παρακάτω:

ΚΑΔ - Περιγραφή δραστηριότητας

 • 33.12 Επισκευή μηχανημάτων
 • 33.13 Επισκευή ηλεκτρονικού και οπτικού εξοπλισμού
 • 33.14 Επισκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού
 • 35.11 Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος
 • 35.12 Μετάδοση ηλεκτρικού ρεύματος
 • 35.13 Διανομή ηλεκτρικού ρεύματος
 • 35.14 Εμπόριο ηλεκτρικού ρεύματος
 • 35.21 Παραγωγή φυσικού αερίου
 • 35.22 Διανομή αέριων καυσίμων μέσω αγωγών
 • 35.23 Εμπόριο αέριων καυσίμων μέσω αγωγών
 • 36.00 Συλλογή, επεξεργασία και παροχή νερού
 • 43.21 Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις
 • 43.22 Υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης
 • 45.11 Πώληση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων
 • 45.19 Πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων
 • 45.20 Συντήρηση και επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων
 • 45.32 Λιανικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 45.40 Πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και των μερών και εξαρτημάτων τους
 • 47.21 Λιανικό εμπόριο φρούτων και λαχανικών σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.22 Λιανικό εμπόριο κρέατος και προϊόντων κρέατος σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.23 Λιανικό εμπόριο ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.24 Λιανικό εμπόριο ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και λοιπών ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.25 Λιανικό εμπόριο ποτών σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.26 Λιανικό εμπόριο προϊόντων καπνού σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.30 Λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.41 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.42 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.43 Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.52 Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.54 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.59 Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.61 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.64 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.65 Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.71 Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.72 Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.73 Λιανικό εμπόριο φαρμακευτικών ειδών (φαρμακεία)
 • 47.74 Λιανικό εμπόριο ιατρικών και ορθοπεδικών ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.75 Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 47.77 Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα
 • 55.10 Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα
 • 55.20 Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής
 • 55.30 Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα
 • 55.90 'Αλλα καταλύματα
 • 56.10 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης
 • 56.30 Δραστηριότητες παροχής ποτών
 • 59.14 Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών
 • 61.10 Ενσύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
 • 61.20 Ασύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
 • 61.30 Δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες
 • 69.10 Νομικές δραστηριότητες
 • 69.20 Δραστηριότητες λογιστικής, τήρησης βιβλίων και λογιστικού ελέγχου, παροχή φορολογικών συμβουλών
 • 71.11 Δραστηριότητες αρχιτεκτόνων
 • 71.12 Δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών
 • 75.00 Κτηνιατρικές δραστηριότητες
 • 77.11 Ενοικίαση και εκμίσθωση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων
 • 77.12 Ενοικίαση και εκμίσθωση φορτηγών
 • 77.21 Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών
 • 77.22 Ενοικίαση βιντεοκασετών και δίσκων
 • 77.29 Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης
 • 79.11 Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων
 • 79.12 Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών
 • 85.20 Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
 • 85.31 Γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 • 85.32 Τεχνική και επαγγελματική δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 • 85.41 Μεταδευτεροβάθμια μη τριτοβάθμια εκπαίδευση
 • 85.51 Αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση
 • 85.53 Δραστηριότητες σχολών οδηγών
 • 85.59 'Αλλη εκπαίδευση πδκα
 • 86.10 Νοσοκομειακές δραστηριότητες
 • 86.21 Δραστηριότητες άσκησης γενικών ιατρικών επαγγελμάτων
 • 86.22 Δραστηριότητες άσκησης ειδικών ιατρικών επαγγελμάτων
 • 86.23 Δραστηριότητες άσκησης οδοντιατρικών επαγγελμάτων
 • 86.90 'Άλλες δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας
 • 87.10 Δραστηριότητες νοσοκομειακής φροντίδας με παροχή καταλύματος
 • 87.20 Δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος για άτομα με νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές και χρήση ουσιών
 • 87.30 Δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία
 • 87.90 'Άλλες δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος
 • 88.91 Δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών
 • 92.00 Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα
 • 93.13 Εγκαταστάσεις γυμναστικής
 • 93.21 Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων
 • 93.29 'Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας
 • 95.11 Επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού
 • 96.02 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής

 

 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ 2017 

                                                           ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι θέλουν να συμμετάσχουν ως Πραγματογνώμονες για το Πρωτοδικείο Λάρισας σε αντίστοιχες , της ειδικότητας τους κατηγορίες,να επικοινωνήσουν με το Νομαρχιακό Τμήμα στην διεύθυνση Ίωνος Δραγούμη 9 στον β' όροφο και στα τηλέφωνα 2410259846 & 2410539020 .

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 17:30-21:00 στο κινητό του Προέδρου 6932446883 ή μέσω email: info@eetemlar.gr

Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων : 05/07/2017 έως 31/07/2017

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Με  τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας  συναντήθηκε στη Λάρισα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΚΔΕ της ΕΕΤΕΜ ,στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔΕ Λάρισας και μέλος της ΚΔΕ  Γεώργιος Βαρταλάς . Στη διάρκεια της συνάντησης επικράτησε γόνιμος διάλογος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους πτυχιούχους μηχανικούς Τ.Ε όπως:

  - Θέματα σπουδών και επίπεδο κατάταξης των πτυχιούχων όπως διαμορφώθηκαν στην τελευταία σύνοδο προέδρων ΤΕΙ στην Αθήνα.

  - Προβλήματα στην άσκηση του επαγγέλματος του πτυχιούχου Μηχανικού κάθε ειδικότητας καθώς και το πλαίσιο των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των ειδικοτήτων.

 - Προβλήματα που ανακύπτουν αλλά και πλήττουν τον κλάδο των πτυχιούχων Μηχανικών κάθε ειδικότητας σύμφωνα με το προς δημοσία διαβούλευση σχεδίου νόμου του υπουργού Παιδείας έρευνας , τεχνολογίας και θρησκευμάτων ,συγκεκριμένα δε η διατύπωση επί του περιεχομένου του άρθρου 46 που κατά την άποψη της ΚΔΕ πρέπει να καταργηθεί διότι οδηγεί τον κλάδο των πτυχιούχων Μηχανικών στην υποβάθμιση και τον αφανισμό ,λόγω της παντελούς έλλειψης και μη κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων του κλάδου. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΕΙ 14-6-2017

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Τ.Ε

Πρόσκληση υποψηφίων ΠΜΣ ΣΤΕΔΠ 2017-2018-1

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΜΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2017-2018 (1)

 

 

        Λάρισα 18/05/2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ημερίδα.

      Με μεγάλη επιτυχία το Π.Τ. Λάρισας της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ σε συνεργασία με την ENERGIA thessaly Φωτοβολταικά Συστήματα πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα την υλοποίηση και προώθηση του προγράμματος Net Metering - Virtual Net Metering κατ’εφαρμογή της υπ’ αριθ: 175067 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και που αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταικών σταθμών από αυτοπαραγωγούς με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού σύμφωνα με το άρθρο 14Α του ν.3468/2006.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας οι ομιλητές στελέχη της επιχείρησης, αναφέρθηκαν στα οφέλη που θα έχει κάθε αυτοπαραγωγός ή και ομάδα που θα επενδύσει στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στον αγροτικό τομέα, τον κτηνοτροφικό τομέα, στις Βιομηχανικές-Βιοτεχνικές μονάδες τους ιδιώτες. Στον διάλογο που ακολούθησε έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον από τους παρακολουθήσαντες την ημερίδα για συνεργασία, εφόσον πληρούν τις προυποθέσεις  χρηματοδότησης. Η  ENERGIA thessaly Φωτοβολταικά Συστήματα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, και αναλαμβάνει τη σωστή μελέτη και κατασκευή του φωτοβολταικού σταθμού με βάση τις ανάγκες της επιχείρησης ή της γεώτρησης, της κτηνοτροφικής μονάδας και της κατοικίας αλλά και την χρηματοδότηση του έργου με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

20170518_193846DSC03128DSC03132

http://www.larissanet.gr/2017/05/18/ekdilosi-tis-eetem-gia-ta-fotovoltaika-systimata/ 

 http://www.eleftheria.gr/m/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD/item/162518.html

 

πρόσκληση

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Σας ενημερώνουμε ότι στις 25 Απριλίου 2017 συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση οι εκλεγμένοι για την συγκρότηση νέας Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

ΒΑΡΤΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΤΖΗΣΑΛΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΕΛΗΝΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΡ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΒΑΡΤΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΖΗΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΜΕΛΟΣ

ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΜΕΛΟΣ

ΚΕΚΕΛΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΕΛΟΣ

ΜΙΧΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΜΕΛΟΣ

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                                                                                                                   

  

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Ν.Τ Λάρισας 2 & 3 Απριλίου 2017 συνολικά

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΘΕΜΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2017 
 
   Η Νομαρχιακή Διοικούσα επιτροπή του Ν.Τ. Λάρισας της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές που θα διεξαχθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Απριλίου ώρα 09:00 – 19:00 και ΔΕΥΤΕΡΑ 3 Απριλίου ώρα 15:00 – 20:00 στα γραφεία μας στην Ι. Δραγούμη 9 β’ όροφος η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη για τον κλάδο μας:
 
 1. Γιατί οι εργασιακές σχέσεις αμφισβητούνται.
 2. Γιατί η Πολιτεία διαχρονικά στερείται αξιοπιστίας.
 3. Γιατί η Ανάπτυξη και η Προοπτική είναι ανύπαρκτη.
 4. Γιατί η απαξίωση του κλάδου μας πρέπει να σταματήσει.
 
Συναδέλφησσες – Συνάδελφοι
Η Συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη και η ανάγκη να δώσουμε το παρόν και να δείξουμε την ΔΥΝΑΜΗ μας είναι επιτακτική.
 
 
                                                                                     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                      ΤΗΣ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
 

  

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός και η κοπή πίτας του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας στις 24 Φεβρουαρίου 2017 στο οικογενειακό κέντρο «Στην Υγειά μας».

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Ν.Τ που μας τίμησαν με την παρουσία τους

Το Δ.Σ

23 423DSC02994DSC03016

 

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΛΑΡΙΣΑ  10/02/2017
ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Ε.Φ.Ε ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΩΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΕΩΣ 21:00 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ :
1. ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.Τ
     2.ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.Τ
                              3.ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 22ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ .
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΜΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Ε.Φ.Ε
Μακροδημήτρης Ιωάννης
Μητράκας Δημήτριος 
Σαπούνης Δημήτριος 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Λάρισας της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, καλεί τα μέλη και τους φίλους να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη κοπή πίτας για το έτος 2017.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο οικογενειακό κέντρο " Στην Υγειά μας" ,Φαρσάλων 174, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017  και ώρα 21.00.
Η τιμή της κάρτας εισόδου είναι 10 € και περιλαμβάνει φαγητό και ποτό, με συνοδεία Λαϊκοδημοτικής ορχήστρας.
 
Το Δ.Σ 

 

Τα τελευταία νέα

Ετήσιος χορός 2018
Με μεγάλη επιτυχία το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ πραγματοποίησε τον καθιερωμένο ετήσιο χορό των μελών του και έκοψε την
Read more.
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2018
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών, στα πλαίσια των κοινωνικών της εκδηλώσεων  διοργανώνει εκδήλωση
Read more.
Η ΣΕΛΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ!
Read more.
Μηχανικοί χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα 27 ολόκληρα χρόνια
Μηχανικοί χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα 27 ολόκληρα χρόνια Μια αδικία, που συνεχίζεται εδώ και 27 χρόνια, εμποδίζει χιλιάδες νέους στην επαγγελματική
Read more.